maandag 4 mei 2009

Verslag Lierweekend 2 & 3 mei


Hallo Piloten,

Afgelopen weekend is er weer door een groot aantal leden gevlogen op Eesergroen.
Door het zonnetje op zaterdag was er af en toe genoeg thermiek in de lucht om lekker te oefenen in lang bovenblijven.
's Morgens werd er, tijdens een korte briefing, nog eens extra aandacht geschonken aan het aspect veiligheid. Vlieg op ruime hoogte over bomen heen, en vlieg alleen hoog over de boerderij. Kies altijd voor veiligheid en zoek de ruimte voor je landing. Het dicht bij de start landen ziet er misschien wel 'cool' uit, maar je neemt onnodige risico's. Het doel was dus om na de landing, ver in het weiland, een bloem te plukken en te overhandigen aan de startofficier. Of deltapiloten minder om bloemen geven dan normale mensen is niet bekend. Alleen Ivo was zo attent om voor Cornelia een vers geplukte paardenbloem mee te nemen.
Gedurende de dag hebben een aantal leden instructie gekregen op de lier. Hoe meer leden hun aantekening voor lierman/vrouw halen, des te makkelijker kunnen de taken verdeeld worden.

Halverwege de dag begon de wind ons parten te spelen. Zoals verwacht kwam de wind steeds meer cross op de baan te staan. Soms moest er duidelijk even gewacht worden op een goed startmoment. Op zich helemaal niet zo erg, want het zonnetje scheen lekker en de temperatuur was aangenaam.
Al met al een leuke en gezellige vliegdag. Na het opruimen van het materiaal werd de dag afgesloten met een gezamenlijk eten bij de locale pizzaboer.

Voor zondag stond ook een vliegdag gepland. Maar aangekomen op het veld, het weer aanschouwend en de buienradar controlerend op de mobiele telefoon, bleek het niet verstandig om te gaan vliegen. Nadat de meegebrachte koffie was opgedronken door de aanwezige leden, is er met vereende kracht opgeruimd.
Zo is het tweede lierweekend van Deltaclub Fenix afgesloten. Het bestuur bedankt iedereen voor zijn komst en inzet voor de club. Liermannen, buggyrijders, kabelstrakhouders en de fotografe.
Speciale dank gaat uit naar Coen, die de lier gaat vertroetelen (onderhoudsbeurt), Cornelia die ondanks haar geblesseerde arm, de hele zaterdag als startofficier heeft geholpen en Emiel die dankzij zijn grote bus het vervoersprobleem van de vleugelkar heeft opgelost.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur deltaclub Fenix
Robert, Erik & Caspar.

p.s. Aan de zijkant staan twee fotosites met ca. 600 foto's van afgelopen weekend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten